De lancering van ThingsDB

29 Dec 2020 Door Jeroen van der Heijden

ThingsDB, ontwikkeld door onze eigen specialisten, is een objectgeoriënteerde database met gebeurtenis gestuurde functies waarmee ontwikkelaars “things” op een intuïtieve manier kunnen opslaan.

Voordelen

  • Programmeerbaar. De open source database ThingsDB heeft tot doel het opslaan van data zo intuïtief mogelijk te maken voor ontwikkelaars. De taal is vergelijkbaar met andere bekende programmeertalen. Een geïntegreerde grammaticacontrole helpt wanneer nodig.
  • Betrouwbaarheid. Gegevens kunnen op meerdere nodes worden opgeslagen om uptime te garanderen. Elke node is een exact duplicaat van het andere waarbij consistentie is verzekerd. Back-ups kunnen worden gepland om snel herstel mogelijk te maken wanneer dat nodig is.
  • Event-driven. ThingsDB maakt een gebeurtenisgestuurde programmeerstijl mogelijk door gebeurtenissen uit te zenden en ernaar te luisteren. Een speciale "room" maakt event-driven code eenvoudig te implementeren terwijl het toch veel flexibiliteit biedt aan de ontwikkelaar.

Aan de slag

U kunt ThingsDB gemakkelijk uitproberen door een “playground” te maken op deze specifieke website. Hier kunt u ook meer informatie vinden over ons product.

Advies en consultancy

Wij ondersteunen u graag als u vragen heeft over de toepassing van ThingsDB in relatie tot hosting, support of consultancy. Tevens ondersteunen wij bij integratie en het op maat ontwikkelen van add-ons voor ThingsDB.