De lancering van DutyCalls

22 May 2020 Door Rob van den Boom

We kunnen ons allemaal wel een moment herinneren waarbij iemand werd ‘opgepiept’ die standby stond voor het werk. De mogelijkheden om opgepiept te worden zijn tegenwoordig een stuk gevarieerder, echter is een waterdicht systeem wel belangrijk. DutyCalls is een oplossing die goed inspeelt op de behoefte om meldingen op een simpele maar doordachte manier te ontvangen en verwerken en is bovenal zeer flexibel inzetbaar.

Wat is DutyCalls? En hoe werkt het?

DutyCalls is een cloud platform waar meldingen samenkomen van diverse bronnen en vervolgens automatisch worden verwerkt. Een bron kan bijv. een monitoringssysteem van een IT-infrastructuur zijn waaraan DutyCalls is gekoppeld maar ook een beheerder die handmatig een melding verstuurt. Een melding behoort tot een ‘channel’ waarvoor één of meerdere gebruikers zijn aangemeld.

Gebruikers worden alleen gekoppeld aan channels waarvan zij meldingen moeten krijgen, hierdoor worden zij niet overspoeld met irrelevante meldingen. Wanneer een melding is opgepakt, dan is deze voor de resterende leden van de channel niet meer zichtbaar. Zo voorkom je dat meerdere mensen dezelfde melding oppakken. In een soort logboek is het mogelijk om de meldingen terug te zien en wie deze heeft opgepakt.

Product case

De volledige beschrijving van DutyCalls staat uitgewerkt in een product case welke hier te downloaden is of surf voor meer informatie naar de website.