Oversight - Een nieuwe Look & Feel

21 Dec 2021 Door Rob van den Boom

Vandaag, 21 december, is de donkerste dag van het jaar. Gelukkig zijn we hier om de dag wat te verlichten. 😉

Vanaf vandaag lanceren we het nieuwe Oversight-ontwerp. Het is een complete revisie, boordevol verbeteringen. Hieronder worden de belangrijkste verbeteringen kort beschreven:

Donkere/Lichte modus

De meest opvallende nieuwe functie is de “Donkere/Lichte-modus”. Voorheen was er alleen de donkere modus en hoewel dit prima was voor het deel van de gebruikers dat er ook de voorkeur aan geeft, bleef de andere groep hierin een beetje achter. Daarom komen we hen nu te hulp met licht, wat vooral belangrijk is in deze donkere tijd van het jaar.

Oversight - Light mode Oversight - Light mode

Een nieuw dashboard

Een andere grote verandering is het nieuw toegevoegde dashboard. Dit dashboard vervangt het startscherm, dat voorheen de “Environments” pagina was (die nog steeds bestaat). Het nieuwe dashboard toont in één oogopslag de status van alle omgevingen waar de gebruiker lid van is. Zo hoeft de gebruiker niet elke omgeving handmatig te controleren. Ook kan de gebruiker vanuit dit dashboard snel navigeren naar allerlei belangrijke overzichten. Het nieuwe dashboard is dus echt het startpunt voor het monitoren van al uw omgevingen!

Oversight - Light mode

Verbeterde navigatie

We merkten dat gebruikers in Oversight niet gemakkelijk hun gewenste bestemming konden bereiken. Daarom hebben we de navigatie in de applicatie sterk verbeterd. Hierdoor kunnen gebruikers beter zien welke route ze hebben afgelegd en welke routes beschikbaar zijn, zodat ze niets hoeven te missen.

Een ster geven aan Views & Environments

Vanaf nu kunnen gebruikers hun favoriete Views en Environments een ster geven, zodat ze deze snel terug kunnen vinden. Gebruikers kunnen ook sterren geven aan Views van andere gebruikers. Dit heeft te maken met het feit dat het nu mogelijk is om Views te delen met andere gebruikers, zolang ze de juiste rechten hebben.

Verbeterde “Closed” alerts pagina

Voorheen was er een aparte “Closed” pagina voor gesloten waarschuwingen en een “Search” pagina om te zoeken naar gesloten waarschuwingen op basis van een tijdsbestek. Het was vreemd om twee verschillende pagina’s te hebben voor gesloten waarschuwingen en dit veroorzaakte verwarring bij gebruikers. Het was ook niet duidelijk dat de “Search”-pagina alleen gesloten waarschuwingen liet zien. We hebben er daarom voor gekozen om deze twee pagina’s samen te voegen tot één en het heet “Closed”. Hier zien gebruikers standaard de meest recente gesloten waarschuwingen en kunnen gebruikers er optioneel voor kiezen om te filteren op zoektermen en tijdsbereik.

Verbeterde “Statistics” pagina

Ook de statistieken pagina is vernieuwd. Voorheen was het qua tijd/duur niet duidelijk welke gegevens op deze pagina werden getoond. Daarom hebben we het nu voor gebruikers mogelijk gemaakt om zelf te bepalen over welke periode gegevens worden getoond en hebben we ervoor gekozen om de grafieken onder meer qua naamgeving te verbeteren.

Toegevoegde “Tasks” pagina

Een nieuwe pagina die is toegevoegd aan Environments, is de pagina “Tasks”. Op deze pagina kunnen beheerders zien welke taken zijn gepland voor de huidige omgeving. Dit is een grote verbetering, want voorheen kon een gebruiker alleen zien welke taken hij zelf had ingepland, niet de taken die door andere gebruikers waren ingepland.

Algemene styling

Naast de zojuist genoemde verbeteringen hebben we ook de algehele stijl van Oversight aangepast. Hoewel er te veel veranderingen zijn om kort op te sommen, zijn er een aantal significante wijzigingen: nieuwe componenten, nieuwe kleurenschema’s, nieuwe lettertypen, nieuwe pictogrammen en nieuwe illustraties.

Laatste gedachten

Hoewel we graag over alle nieuwe veranderingen en verbeteringen schrijven, zijn we nog enthousiaster om te horen hoe u als gebruiker de nieuwe look & feel van Oversight ervaart. Ga nu naar https://oversig.ht en ontdek zelf de nieuwe interface! Denkt u dat er nog dingen zijn die verbeterd kunnen worden? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar support@oversig.ht.