Introductie Daan Matheeuwsen

27 Sep 2022 Door Rik Lempens

We noemden Daan kort toen we zijn eerdere prestatie op LinkedIn deelde

In deze post stelt Daan zichzelf voor, zijn opdracht en waarom hij koos voor een stage bij Cesbit.

Ik ben Daan Matheeuwsen en loop momenteel stage bij Cesbit.

Voordat ik je meer vertel over mijn stage, wil ik me eerst even voorstellen. Ik ben 20 jaar en in mijn vijfde semester studeer ik HBO-ICT aan de Fontys in Eindhoven. In het tweede en derde semester volgde ik het vak Software en in het vierde semester het vak Creatieve Technologie. Tijdens deze cursus hebben we een aantal handige projecten gemaakt, zoals een geautomatiseerde keuken die reageert op handbewegingen. Ook voor festivals ontwierpen we een innovatief muntsysteem. Dit semester deed me beseffen dat ik het creatieve en ontwerpende deel van ICT leuk vind, en ik wilde iets doen dat meer op die manier neigt voor mijn stage.

Gelukkig bracht een wederzijdse kennis me in contact met Cesbit. Na een eerste gesprek nodigden ze me uit om over het project te praten en elkaar te leren kennen. Beide partijen vonden het een goed idee om samen aan dit project te werken. Ze hadden een project waar ik creatief kon zijn en meer kon leren over de infrastructuur en software.

Cesbit heeft onlangs ThingsDB uitgebracht, een objectgeoriënteerde database met gebeurtenis gestuurde functies waarmee ontwikkelaars dingen op intuïtieve manieren kunnen opslaan. Het is een platform/product dat de kracht van flexibele dataopslag, backendless dataserving, pub/sub-functionaliteit en implementatie van bedrijfsregels combineert in één krachtige toolbox. Het is ook een zeer goed beschikbare en schaalbare backend en database.

Ze zagen een kans om bovenop deze database een flow-tool te maken als alternatief voor de meer traditionele en complexe beschikbare tools. Voor Cesbit is het hebben van een grafische interface bovenop ThingsDB ook een geweldige manier om ThingsDB te introduceren.

Mijn eerste taak in dit project is om erachter te komen of het mogelijk is om ThingsDB te gebruiken als backend voor een flow tool. Als dat zo is, is de volgende stap om deze tool te ontwerpen en, als de tijd het toelaat, een werkend prototype te maken.

Rik Lempens en Jeroen van der Heijden merkte al snel dat ik erg creatief ben en ze gaven me veel vrijheid bij dit project. Ze leren ook graag van mij zoals ik van hen leer, omdat ze meer gericht zijn op het maken van de software en het waarborgen van betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

Cesbit maakt graag de beste producten. Hun producten zijn robuust en schaalbaar. Ze geloven niet in vaste deadlines, dus de medewerkers hoeven zich niet onder druk te zetten om iets op een bepaald tijdstip af te ronden. Voor mij was dit even wennen omdat mijn studie gericht is op het op tijd leveren.

Bovendien zijn de mensen die bij cesbit werken enthousiast over wat ze maken en gepassioneerd over wat ze doen. Hierdoor zijn ze ook erg enthousiast om je te helpen als dat nodig is; ze geloven niet in domme vragen en staan ​​altijd open voor hulp als dat nodig is.

_Daan