Een korte introductie: Rob van den Boom

05 Aug 2019 Door Rob van den Boom

Wie ben je?

Mijn naam is Rob van den Boom. Ik ben 22 jaar oud en mijn functie is Software Engineer bij Cesbit. Ik heb informatica gestudeerd aan Avans Hogeschool in ‘s Hertogenbosch. Bij deze opleiding was ik, net als nu, voornamelijk bezig met het ontwikkelen van software.

Waarom heb je voor Cesbit gekozen?

Hier zijn eigenlijk verschillende redenen voor. Ik heb namelijk mijn afstudeerstage bij Cesbit gedaan. Een van de redenen dat ik hier graag wilde afstuderen, was dat ik de kans kreeg om aan een hele boeiende afstudeeropdracht te werken. Nadat ik deze afstudeeropdracht met succes had afgerond, mag ik hier als medewerker verder aan werken om dit door te ontwikkelen tot een volwaardig klantgericht product.

Daarnaast kwam Cesbit op mij over als een heel open en laagdrempelige organisatie, waar je je snel op je gemak voelt. Deze indruk heb ik dan ook nog steeds.

Welke expertise breng je mee?

Buiten de opgedane (technische) kennis gedurende mijn opleiding, breng ik ook nog iets mee waar niet iedereen in mijn vakgebied ervaring en of kennis van heeft. Hiermee doel ik vooral op het commerciële gedeelte van een organisatie. Voordat ik informatica ben gaan studeren, heb ik de opleiding International Business and Marketing Studies (IBMS) gevolgd aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hier heb ik veel geleerd over wat een organisatie/product/service succesvol maakt en hoe je professioneel te verplaatsen in de klant/ondernemer. Ik probeer deze kennis dan ook zeker toe te passen tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat valt je op tijdens de eerste periode bij Cesbit?

De vrijheid om binnen je vak jezelf te ontwikkelen. Al vanaf de start van mijn stage werd er waarde gehecht aan mijn eigen inbreng, zodat ik mij kan ontwikkelen op de gebieden waar mijn interesses liggen. Er wordt natuurlijk ook gedacht aan de doelstellingen van de organisatie bij het maken van dit soort keuzes, maar aan creativiteit en zelfstandigheid wordt zeker veel waarde gehecht.

Daarnaast valt mij de grote hoeveelheid kennis op waarover ze beschikken binnen onze organisatie en de drive om nog meer te vergaren. Er wordt bijvoorbeeld wekelijks een hackathon georganiseerd om nieuwe technieken/producten/etc. te presenteren en dit is maar een van de manieren die ze gebruiken om deze kennis te verkrijgen.

Waar ligt je ambitie de komende jaren?

Allereerst is mijn doel om de komende jaren een kei te worden op het gebied van software development. Met name op het gebied van front-end development, waardoor ik klanten van nog betere en gebruiksvriendelijke software kan voorzien.

Daarnaast hoop ik me ook professioneel gezien zoveel mogelijk te ontwikkelen, zodat ik mijn werk nog effectiever kan doen.