Een korte introductie: Jaap Smit

06 Apr 2022 Door Jaap Smit

Wie ben je?

Ik ben Jaap Smit, 19 jaar oud en ik loop stage als Software Engineer bij Cesbit. Op het moment studeer ik HBO-ICT aan de Fontys in Eindhoven. In deze opleiding heb ik de kant van Software gekozen met een semester Cybersecurity als specialisatie. Ik zit nu in het vijfde semester van deze opleiding.

Waarom heb je voor Cesbit gekozen?

Ik ben in contact gekomen met Cesbit door een kennis van mij. Ik kreeg te horen dat ze Software Engineers zochten en juist op dat moment was ik ook opzoek naar een stageplek. In een aantal gesprekken zijn wij samen tot een project gekomen die bij mijn kennis past en die toevoeging biedt aan het monitoring platform Oversight van Cesbit.

Gedurende het project ben ik bezig met een oplossing te maken voor het uitlezen van monitoring data, van services die draaien in Microsoft Azure. Deze monitoring data moet vervolgens naar de Oversight cloud gestuurd worden.

Welke expertise breng je mee?

Ik heb gedurende mijn vorige semesters al een aantal keer met Azure portal gewerkt. Hier heb ik dus al kennis in, wat handig zal zijn gedurende mijn stage opdracht. Ook heb ik ervaring met de technieken ASP.Net (C#) en JavaScript. Daarnaast heb ik tijdens mijn Cybersecurity specialisatie semester, kennis opgedaan over veiligheid in software en het opzetten en beveiligen van ICT infrastructuur.

Wat valt je op tijdens je stageperiode bij Cesbit?

Tijdens mijn stage valt het mij op dat Cesbit veel waarde aan kwaliteit en creativiteit hecht. Ze werken daarom ook niet met vaste deadlines om tijdsdruk te vermijden en brengen pas iets uit als het goed is. Dit is heel wat anders dan in mijn studie, waar ik in sprints werk en waar vaker heel wat tijdsdruk bij komt kijken.

Waar ligt je ambitie de komende jaren?

Mijn doel is om meer kennis op te bouwen in de richting van software development en ICT. Bij software ontwikkeling ben ik vooral geïnteresseerd in de back-end, omdat het technische gedeelte en logisch nadenken mij erg aanspreekt. Hier zou ik de komende jaren nog meer over willen leren en mijzelf in verbeteren.

Daarnaast krijg ik als onderdeel van het team het een en ander mee over ThingsDB en met mijn interesse in backend development ga ik dit project zeker blijven volgen.